Цена: 1 EUR 1 EUR Цена по договор
Контакт име IGOR
Телефон: 070627856
Објавено од
Локација

Локација

Општина Кисела Вода, Скопје, Македонија
MARA JOSIFOVSKA 2, 1050
Lepenje i zavaruvanje plastika (1)
lepak za plastika
download (2)
auto-center-garage-service-and-repair-logovector-template-G1GF15 - Copy
LOGO PLASTIKA - BRANICI
LOGO PLASTIKA
lepenje-zavaruvanje-branici-i-plastika
Previous Next

LEPENJE PLASTIKA 070 627 856

СЕ ПРОДАВА

Детали за огласот

Број на оглас: 6300
Прикажано: 896
Обновено: 07:39 01-11-2022
Истекува: 18:22 02-07-2024

Опис на огласот

LEPENJE I ZAVARUVANJE PLASTIKA 070 627 856
FACEBOOK:
https://www.facebook.com/avtoplastika.igor/photos_albums
Топло лепење на пластика
Производството на пластиката е клучната гранка во хемиската индустрија.
Првата пластика е добиена по хемиски пат во 1855 година од страна на
пронаоѓачот Александар Паркес. Пластиката добива голема популарност во
Америка во периодот по Втората светска војна. Најголем пораст на примената на
пластиката се јавува во периодот од 1950 до 1973 година и овој пораст е толкав
што не може да се споредува со кој било друг сектор од хемиската индустрија.
Некои од причините за порастот и наглиот развој на пластиката се: падот на цените
на суровините и намалувањето на трошоците за производство, што пак се должи
на зголемување на капацитетот на машините за производство и развојот на нови
поефикасни технологии за производство и обработка на овие материјали, како и
на нивните особини. Сепак, растот на индустријата за материјали од пластика во
голем дел се должи на разновидноста на овие материјали (т.е., на нивниот широк
спектар на поволни својства).
Во 1973 година, цената на суровата нафта, која е основна суровина за
производство на полимерни материјали, за првпат драстично се зголемила. Тоа
имало влијание врз цената и обемот на понатамошното производство на
пластиката, иако само приближно 6 % од нафтата се користи за производство на
пластика. Како што е прикажано на дијаграмот на слика 1.1, оваа нафтена криза
којашто влијаела на сите индустриски гранки, исто така резултирала со
намалување на производството на челик. Во периодот 1978 - 1979 година, кривата
на производство на материјали од пластика ја надминала онаа на производство на
челик.
Пластиката е извор на работа, раст, иновации и одржливост. Растот на
индустријата за пластика има повеќекратни ефекти на бројни и важни сектори во
европската економија. Индустријата за пластика е клучниот фактор во иновациите
на многу производи и технологии во други сектори на економијата како што се:
здравствената заштита, генерирањето на енергија, авионската, автомобилската и
бродоградбената индустрија, градежништвото, електрониката, пакувањето и
текстилот. Ниеден од овие сектори не би можел да биде развиен на денешно ниво
без учество на материјалите од пластика.
LEPAK ZA PLASTIKA - LEPILO ZA PLASTIKA
KAKO KADE DA ZALEPAM SKRSENA PLASTIKA
ЛЕПАК ЗА ПЛАСТИКА - ЛЕПИЛО ЗА ПЛАСТИКА
КАКО КАДЕ ДА ЗАЛЕПАМ СКРШЕНА ПЛАСТИКА
Видео

Видео

Други огласи од Огласувачот

СПЕЦИЈАЛНИ ОГЛАСИ